ozdoba vašej kuchyne
Stavaný šporák vám umožní prípravu znamenitých pokrmov a popri tom vám rýchlo dodá príjemné teplo a dobrú atmosféru.
Aj keď je šporák prednostne určený k tepelnému spracovaniu potravín, zároveň dobre poslúži ako univerzálne vykurovacie či sušiace teleso.
Na šporáku sa dajú uvariť a upiecť jedlá, ktoré budú mať jedinečnú chuť vďaka vlastnostiam ohňa. Povestné sú najmä koláče „starých materí“ upečené v trúbach klasických sporákov.
Po zakúrení v šporáku sa veľmi rýchlo vyhreje veľká kovová varná plocha, ktorá je priamo nad plameňmi a ktorá následne vydáva teplo. Pomerne rýchlo sa zohreje aj pečiaca trúba, ktorá keď je otvorená slúži ako teplovzdušný výmenník.
V plášti šporáka dochádza k akumulácii tepla, ktoré je vydávané ešte určitý čas po vyhasnutí v šporáku (obyčajne 3 až 8 hodín). Táto doba je závislá od konštrukcie šporáka – najlepšie akumulačné vlastnosti majú kachľové šporáky a šporáky postavené zo šamotových tehál.
Dobre postavený šporák pri správnej prevádzke vydrží aj niekoľko desiatok rokov. Najväčšiu životnosť majú kachľové šporáky.
Šporáky sú zhotovené podľa individuálnych požiadaviek zákazníka a podľa priestorových možností. Je možné si vybrať z mnohých tvarov a farieb kachlíc, viacerých druhov dvierok a spôsobov prevedenia.
jednoduchý formulár pre vašu nezáväznú objednávku diela alebo služby
Prejsť na objednávku