Šporáky

ozdoba vašej kuchyne

Stavaný šporák vám umožní prípravu znamenitých pokrmov a popri tom vám rýchlo dodá príjemné teplo a dobrú atmosféru.

Výhody vstavaného šporáka

1. Spojenie viacerých funkcií

Aj keď je šporák prednostne určený k tepelnému spracovaniu potravín, zároveň dobre poslúži ako univerzálne vykurovacie či sušiace teleso.

2. Príprava výborných jedál teplom z ohňa

Na šporáku sa dajú uvariť a upiecť jedlá, ktoré budú mať jedinečnú chuť vďaka vlastnostiam ohňa. Povestné sú najmä koláče „starých materí“ upečené v trúbach klasických sporákov.

3. Rýchle teplo

Po zakúrení v šporáku sa veľmi rýchlo vyhreje veľká kovová varná plocha, ktorá je priamo nad plameňmi a ktorá následne vydáva teplo. Pomerne rýchlo sa zohreje aj pečiaca trúba, ktorá keď je otvorená slúži ako teplovzdušný výmenník.

4. Dobrá akumulácia tepla

V plášti šporáka dochádza k akumulácii tepla, ktoré je vydávané ešte určitý čas po vyhasnutí v šporáku (obyčajne 3 až 8 hodín). Táto doba je závislá od konštrukcie šporáka – najlepšie akumulačné vlastnosti majú kachľové šporáky a šporáky postavené zo šamotových tehál.

5. Dlhá životnosť

Dobre postavený šporák pri správnej prevádzke vydrží aj niekoľko desiatok rokov. Najväčšiu životnosť majú kachľové šporáky.

6. Jedinečnosť

Šporáky sú zhotovené podľa individuálnych požiadaviek zákazníka a podľa priestorových možností. Je možné si vybrať z mnohých tvarov a farieb kachlíc, viacerých druhov dvierok a spôsobov prevedenia.

Online objednávka

jednoduchý formulár pre vašu nezáväznú objednávku diela alebo služby

Prejsť na objednávku